Bij het ontwerp van mijn lampen laat ik mij voornamelijk leiden door mijn persoonlijke smaak en minder door de trend van het moment. Om het persoonlijke karakter van mijn lampen te onderstrepen heb ik de collectie mijn doopnamen, Cornelis Johannes, gegeven.  

Ik ontwerp unieke lampen. Daarbij begin ik altijd bij de Lampenvoet. Ik verzamel originele exemplaren. Voornamelijk van keramiek maar ook van glas. Mijn voorkeur gaat uit naar design uit de vijftiger en zestiger jaren. Maar soms vind ik een mooie voet uit een andere periode die ook bij mijn collectie past. 

Omdat het om zogenaamde vintage lampenvoeten gaat zijn er soms oneffenheden of sporen van gebruik op de voet te vinden. Uiteraard hoop ik de meest gave exemplaren te vinden. En de meeste van mijn lampenvoeten zijn ook nog in perfecte staat. Toch schrijf ik een lamp met sporen van gebruik niet direct af. Ik zoek naar de grens waarbij het de lamp misschien juist karakter geeft. Hierdoor kan ik de voet toch een tweede leven kan geven. 

Bij de keus van de kap laat ik mij inspireren door de kleurstelling, structuur, finish, vorm en formaat van de lampenvoet. Alle kappen zijn dan ook uniek en speciaal voor de voet gemaakt. Ze worden met de hand vervaardigd in mijn studio te Soest.

De Lampenvoet wordt voorzien van een nieuwe bedrading, stekker, schakelaar of dimmer. Omdat iedere voet anders is, is de montage van de fitting op de voet maatwerk. 

Bij mijn werk als interieurstylist heb ik ondervonden dat unieke stukken essentieel zijn om een interieur echt bijzonder te maken. In het verleden had ik daarom een winkel die ook de naam Cornelis Johannes droeg. Hier verkocht ik vintage maar ook nieuwe objecten en unieke stukken. Mijn voorliefde voor de Cornelis Johannes lampen was toen al groot. Onlangs ben ik deze passie weer gaan volgen. Het resultaat vindt u op deze website. 

Back to Top